Bøllingsø Bryghus blev til et selskab

DSC_0805Da de fem stiftere af Bøllingsø Bryghus i 2008 begyndte at samle lokal opbakning til stiftelsen af det lokale mikrobryggeri var det i første omgang ikke muligt at stifte et aktieselskab. I stedet etablerede de fem, Lars Mogensen, Jørn Andersen, Steen Madsen, Tom Pedersen og Claus Thorhauge, et ApS, der tegnede sig for 200.000 kr. ud af aktiekapitalen på 500.000, da Bøllingsø Bryghus A/S blev stiftet i juni 2009.

Derfor har konstruktion i de første syv år af bryghusets levetid bestået to selskaber, et ApS med A-aktier og et A/S med et stort antal B-aktionærer. Den konstruktion blev grundlæggende ændret ved generalforsamlingen den 11. maj 2016, hvor ApS trådte i likvidation (blev opløst) og erstattede de 200 A-aktier med almindelig B-aktier.

DSC_0820Herefter er der kun et selskab, Bøllingsø Bryghus A/S, udelukkende med en type aktier: En aktie – en stemme.

Det var den afgørende beslutning på årets ordinære generalforsamling, hvor bestyrelsen det kommende år består af Henrik Danielsen, Ole Andersen, Tom Pedersen, Jørn Andersen og Villy Christensen. Suppleant er Steen Ancher.

Formand Lars Mogensen valgte at træde ud af bestyrelsen.

Revisor Finn Hønholdt blev genvalgt.

Der var 80 deltagere i årets generalforsamling.

Bryghuset har i 2015 haft et underskud på 100.000 kroner. Det skyldes blandt andet, at man har haft en svag engrospartner, der ikke har solgt nok. Den partner er nu skiftet ud og indsatsen på salg er øget.