Stovt Jubilæum

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Øltype: Stout

Alc. %: 7,0

Ingredienser: Vand, bygmalt, rørsukker, humle, gær

Beskrivelse:
En dejlig fyldig stout med toner af kaffe og brændt karamel.
Med nuancer af lakrids og røget malt. Velegnet som mad øl
til mange forskellige retter, også til spaghetti carbonara, der betyder “kulsvierens spaghetti”, på Italiensk.

Historie:
Stout er en mørk øltype brygget på ristet malt eller
almindelig byg, humle, vand og gær. Stouts var traditionelt
den generelle betegnelse for de stærkeste mørke portere,
typisk med en alkoholstyrke på 7 % til 8 %. Der er en række
varianter af stout inklusive baltisk porter, tør stout og imperial
stout. Den første kendte brug af ordet stout for øl var i et
dokument fra 1677, det blev fundet i Egerton-manuskript.
Betydningen var en stærk øl – ikke en mørk øl. Navnet porter
blev første gang brugt i 1721 til at beskrive en mørk øl brygget
på ristet malt. Pga. porternes store popularitet så gjorde bryggerne dem en grad stærkere. Øllene med større tyngde blev kaldt for “Stout Porters”, så historien bag og udviklingen af stout er sammenflettet. Terminologien stout er siden blevet associeret med mørkøl, snarere end stærk øl.

Kilde: Wikipidia