Bryggerens Bock er bryg nr. 300

fotoSom næste jubilæumsbryg – bryg nummer 300 – har brygmester David Aggus denne gang valgt at brygge en mørk bock. Det er en sydtysk øl-tradition, som det fremgår af internetleksikonet Wikipedie. Læs mere herunder.

En undergæret, stærk øl.

Den udgave, David har valgt, er med både hvede- og bygmalt – en weizenbock. Den er på præcis 6 procent, ligesom traditionen foreskriver.

Som sædvanlig tapper vi kun 800 flasker med det særlige bryg. Dem sælger vi fra bryghuset fra på fredag den 26. juli 2013 – indtil der ikke er flere.

Wikipedia skriver følgende om Bock:

Bock eller bockbier er en undergæret stærk lagerøl, der har sin oprindelse i den nordtyske by Einbeck. Bock forbindes dog mest med Bayern, da det er den bayriske udgave af øltypen, der som oftest refereres til.

Einbecker Ur-Bock i “Einbecker” flaske

Betegnelsen bock stammer fra det gamle bayerske navn ‘Ainpöck’ for byen Einbeck, som senere blev ‘Oanpock’ til ‘Poeck’ og til sidst ‘Bock’.

I Tyskland betegnes bockbier som starkbier, svarende til en alkoholprocent på 6%.

Bockbier brygges året rundt, men der findes sæsonudgaverne weihnachtsbock (julebock) og den lyse og mere humlede maibock – også kaldet helles bock.