Som næste jubilæumsbryg – bryg nummer 300 – har brygmester David Aggus denne gang valgt at brygge en mørk bock. Det er en sydtysk øl-tradition, som det fremgår af internetleksikonet Wikipedie. Læs mere herunder.
En undergæret, stærk øl.
Den udgave, David har valgt, er med både hvede- og bygmalt – en weizenbock. Den er på præcis 6 procent, ligesom traditionen foreskriver.
Som sædvanlig tapper vi kun 800 flasker med det særlige bryg. Dem sælger vi fra bryghuset fra på fredag den 26. juli 2013 – indtil der ikke er flere.
Wikipedia skriver følgende om Bock:
Bock eller bockbier er en undergæret stærk lagerøl, der har sin oprindelse i den nordtyske by Einbeck. Bock forbindes dog mest med Bayern, da det er den bayriske udgave af øltypen, der som oftest refereres til.
Betegnelsen bock stammer fra det gamle bayerske navn ‘Ainpöck’ for byen Einbeck, som senere blev ‘Oanpock’ til ‘Poeck’ og til sidst ‘Bock’.
I Tyskland betegnes bockbier som starkbier, svarende til en alkoholprocent på 6%.
Bockbier brygges året rundt, men der findes sæsonudgaverne weihnachtsbock (julebock) og den lyse og mere humlede maibock – også kaldet helles bock.