Pressemeddelelse – vi køber kroen

Bøllingsø Bryghus køber Engesvang Kro

Bestyrelsen for Bøllingsø Bryghus A/S har skrevet under på en købsaftale, hvor aktieselskabet køber ejendommen på Gl. Kongevej i Engesvang. Dermed er produktionen af det gode øl sikret i fremtiden.

Takket være flot støtte fra vores aktionærer, er det lykkedes Bøllingsø Bryghus A/S at få foden under eget bord og hus til både bryggeri, butik og bar på adressen Gl. Kongevej 24. Bryggeriet levede på lånt tid, fordi sælgeren velvilligt har stillet bygningerne til rådighed for projektet i opstartsfasen, men ønskede ikke at fortsætte med at leje bygningerne ud.

– Vi var tvunget til at finde en løsning, så vi kan fortsætte med at drive og udvikle bryggeriet i den gamle kro midt i Engesvang. Og det er heldigvis lykkedes med gode aktionærers hjælp, siger formand for bestyrelsen Claus Thorhauge med henvisning til, at godt en håndfuld entusiastiske aktionærer har lånt bryghuset en solid pose penge på meget favorable vilkår.

– Uden aktionærernes lån havde vi aldrig fået handlen i stand, siger Claus Thorhauge med henvisning til, at købet er finansieret af privatlån fra aktionærerne og et tilsvarende lån fra sælgeren.

– Vi har fået en meget fin behandling fra Kaj Dalsgaard fra FIF Invest, der har ydet os et lån på de samme favorable vilkår som aktionærerne, fortæller Claus Thorhauge.

Alligevel mangler der et mindre et beløb, før finansieringen her helt på plads – 300.000 kroner.

– Men vi har fået et supplement til købsaftalen, der giver os resten af året til at rejse de sidste penge. Og det er jeg helt sikker på, at vi kan, siger bryghusets formand, der peger på, at bestyrelsen har sat gang i flere projekter, der skal rejse de sidste penge.

– Vi sælger aktier konstant. Hver eneste uge kommer der nye folk til, og vores projekt med at skaffe firma-sponsorer til øltankene også er kommet godt fra land, siger Claus Thorhauge med henvisning til, at bryghuset har cirka 480 B-aktionærer, men mulighed for at sælge helt op til 700 B-aktier.

– Det er som om, at mange nu kan se, at det lykkes for os. Og så kommer de og vil være med. Det er vi meget glade for.

I løbet af foråret begynder bestyrelsen i samarbejde med frivillige at bygge krostuen om og inddrage førstesalen som en del af lokalerne til butik og bar, ligesom arbejdet med at sætte de nye tanke i drift, installere nyt tappeanlæg og andre projekter nu kan fortsætte.

– Det er en lettelse, at vi nu har ro på, så vi kan komme videre med at bygge den gamle kro om til bryggeri og udskænkningssted. Og vi kan fortsætte med at effektivisere brygprocessen, siger formand Claus Thorhauge.

Produktionen og salget af øl fra Bøllingsø Bryghus går langt over forventning.

– Vi halser efter for at klare efterspørgslen.