Kom i snak med byen – over en øl

Pressemeddelelse udsendt tirsdag den 9.8.2011:

Bøllingsø Bryghus skaber sammenhæng i lokalsamfundet sit nye initiativ: Gæstebartendere på bryghuset i åbningstiden fredag eftermiddag. Siemens-chefen, Brugsuddeleren og præsten indtager pladsen bag fadølshanerne de kommende fredage.

Der er ikke noget, der fremmer forståelsen og samtalen som en god øl, en bar – og god tid. Derfor vil Bøllingsø Bryghus i løbet af efteråret byde på langt mere end det gode, lokale bryg. Vi vil samtidig byde lokale kendisser indenfor som gæstebartendere til hyggeligt og uformelt samvær med gæsterne.

– I halvandet år har vi i praksis været byens åbne fredagsbar, og den rolle vil vi gøre endnu mere ud af i fremtiden, siger Claus Thorhauge fra Bøllingsø Bryghus.

Første gang bliver på fredag den 12. august, hvor fabrikschef Janni Nina Jepsen fra byens største arbejdsplads, Siemens, indtager pladsen bag baren på Bøllingsø Bryghus.

– Jeg glæder mig til at komme i snak med byen, hvor Siemens jo spiller en stor rolle, siger Janni Nina Jepsen, der har lovet at nogle af sine medarbejdere med i åbningstiden fra kl. 16 til 20 på fredag.

Næste fredag er det  brugsuddeler i Dagligbrugsen i Engesvang, Ole Møller, der sammen med sin bestyrelse fra sin plads bag baren vil fortælle om fremtiden og de nye planer for Brugsen.

Fredag den 9. september kan gæsterne på bryghuset se frem til det klassiske møde mellem kirken og kroen, hvor sognepræst Anne Røndal Kjeldsen sammen med menighedsrådet står bag baren i bryghusets lokaler på den gamle Engesvang Kro.

– Jeg er meget glad for bryghusets invitation og glæder mig til at få mulighed for at komme i snak med byen på den uformelle måde, siger Anne Kjeldsen.

– Det er vigtigt for os, at bryghuset er åbent for alle. Derfor fortsætter vi med at invitere nye gæstebartendere til bryghuset. Vi modtager også meget gerne henvendelser fra folk, der har lyst til at komme i kontakt med byen på den hyggelige og uformelle måde, forklarer Claus Thorhauge, der håber, at alle lokale virksomheder, institutioner, politikere, råd, foreninger og “synlige” personer i lokallivet har lyst til at være vært for byen i fire timer fredag eftermiddag.

– Alle er velkomne til at få sig en fredag på bryghuset – måske er beboerne fra en vej, måske vil du i snak med andre om et projekt eller en ide, du har eller noget helt tredje. Man kan sige, at vi i overført betydning sætter en ølkasse op for Engesvang by. Har du noget på hjerte, så har vi pladsen og rummet til at komme i snak med byen. Alle er velkomne til at reklamere lidt for egne interesser, lægge foldere på disken og forsøge at komme i snak med bryghusets gæster fra pladsen bag fadølshanerne, siger Claus Thorhauge.

Gæstebartendernes interesser og holdning er naturligvis for egen regning – bryghuset er bare formidler. Der er naturligvis altid en bartender fra bryghuset til stede, der kan hjælpe gæstebartenderne med at skænke øl, modtage penge og gøre kassen op bagefter.

Bøllingsø Bryghus har åbent for salg og udskænkning af bryggeriets produkter hver fredag fra kl. 16 til 20 – hele året. Ugens gæstebartender fremgår altid af kalenderen på bryghusets hjemmeside www.bbryg.dk og byens hjemmeside www.visitengesvang.dk.