Tappere og etiketfolk søges

I de første måneder med daglig drift i bryggeriet har vi heldigvis haft mange frivillige hjælpere, der har hjulpet med at gøre rent, passe butik og bar, tappe øl og sætte etiketter på.

Tak for det, uden den assistance var det aldrig gået.

Men vi kan godt bruge flere hjælpere, der vil give en hånd med to-tre timer en gang hver anden uge – eller bare en gang om måneder. Det er både sjovt og hyggeligt, skal jeg hilse fra hjæperne og sige.

Vi vil helst indkalde hjælperne via e-mail eller sms. Det tager alt for lang tid for hold-formændene at ringe rundt.

Det er særligt tappeholdet, der trænger til forstærkning.

Tappeholdet

De tapper cirka en gang hver anden uge – nogle gange hver uge. Tapningen begynder sidst på eftermiddag (kl.16 eller 17.), fordi brygmesteren skal gøre brygget klar, inden han holder fyraften. Og tapningen fortsætter så uafbrudt i to-tre timer.

Det er af hensyn til hygiejnen, at tapningen helst skal ske kontinuerligt uden stop – men en ølpause bliver der da plads til.

Tapperne henter nye flasker, skyller dem, sætter dem i det automatiske tappeanlæg, tager dem ud, sætter kapsel på og skyller til sidst flaskerne. Et tappehold består af tre mand.

Vi prøver at planlægge tapning to-tre uger frem i tiden.

Etiketholdet

Etiketfolkene mødes en aften cirka hver anden uge.

Arbejdet foregår ved hjælp en etiketmaskine, som trækker etiketterne gennem et sindrigt system af valser, hvor der påføres lim for til sidst at blive viklet om ølflasken. Maskinen kan betjenes af én mand, men det går hurtigst, hvis der står to. Derudover er det en fordel hvis der er en tredje mand til at flytte kasser mm.

Etikettering af ét bryg, ca. 750 flasker, tager cirka to timer. Der er tid til hygge og en god sludder om øl og alt andet.

Etikettering foregår på en hverdagsaften fra kl. 19. Kan man kun deltage i noget af tiden er det også ok.

Alle i arbejdsgruppen bliver varslet via mail eller sms om den forestående etikettering ca. 5 dage før, hvorefter man melder tilbage om man kan deltage.

Skriv til info@boellingsoebryghus.dk, hvis du har lyst til at give en hånd med.