Status: Ambassadør-ordningen er en succes

For tre uger siden sendte vi et brev ud til aktionærerne med appel om hjælp til at tegne de sidste aktier. Det gav en overvældende respons og på rekordtid har vi fået mere end 65 nye aktionærer. Det er i gennemsnit tre om dagen. Status er lige nu, at vi har 237 aktionærer – heraf har 187 indbetalt aktiesummen på 1.000 kroner på den spærrede konto i Jyske Sparekasse.

Lige nu handler det derfor kun om slutspurten, hvor vi satser på at få de sidste aktier solgt i løbet af kort tid. Her er brevet, som vi sendte ud til aktionærerne i begyndelsen af februar. Kender du nogen, der har interesse i at tegne en aktie i Bøllingsø Bryghus, så lad det straks gå videre. Og vi fortsætter med at udlove en kasse med seks øl for hver ny aktie, du hjælper os med at tegne:

Kære aktionær,

Vi har brug for din hjælp til at skaffe de sidste aktionærer. Projektet med at etablere et mikrobryggeri i den nedlagte Engesvang Kro står i et besynderligt dilemma.

Vi råder over et tilsagn om et tilskud på kroner 300.000 fra kommunens landdistriktspulje – de såkaldte LAG-midler. Vi har tomme lokaler med nye panoramavinduer ud mod Fundervej på en meget favorabel lejekontrakt. Bryggelokalet kan være klar til indflytning på en uge eller to. Vi har en dygtig brygmester, der er ivrig efter at komme i gang med at brygge Bøllingsø-øl. Vi har 237 aktionærer, der med deres underskrift og en tusindkrone-seddel har tilkendegivet deres konkrete opbakning til projektet.

Alligevel kan vi ikke komme i gang.

Vi mangler nemlig de sidste 63 aktionærer, før vi lever op til lovens krav om en aktiekapital på 500.000 kroner og kan etablere det aktieselskab, der skal stå bag Bøllingsø Bryghus. Vi fem initiativtagere bag projektet stikker 200.000 kroner i aktieselskabet (A-aktier), og langt de fleste af indskuddene fra I 237 nuværende aktionærer står klar på en spærret konto i Jyske Sparekasse. Så det er kun knap hundrede aktier, vi skal have solgt, før vi kan bestille bryggeriet, bede om udbetalingen af LAG-pengene og for alvor komme i gang med vores mange planer om at brygge lokalt godtøl.

Mange har spurgt, hvordan vi tør etablere et mikrobryggeri i en tid, hvor krisen kradser, og mikrobryggerierne lukker rundt omkring? Svaret er, at vores projekt er ganske anderledes end de flotte mikrobryggerier med skinnende kobberkedler, tilhørende gourmetrestaurant med fast personale, store faste udgifter og høje krav om tilbagebetaling af investeringen.

Med det nævnte LAG-tilskud og en aktiekapital på 500.000 kroner, forventer vi at åbne butikken stort set uden gæld og uden faste udgifter af nævneværdig betydning. Det betyder, at vi kan etablere et folkebryggeri nærmest på foreningsvilkår, et kultursted med fokus på godt øl-håndværk til gavn for lokale, turister og andre tilrejsende.

Vi mangler bare lige de der sidste aktionærer.

Derfor har vi vedlagt en ekstra tegningsblanket i håb om, at du vil hjælpe os med at få de sidste aktionærer i hus. Vi sætter pris på din hjælp. Bogstavelig talt, i det vi giver en kasse med seks Bøllingsø-øl for hver aktie, du hjælper os med at tegne. Skriv blot dit navn og aktionærnummer bag på blanketten, så har du straks den første øl-kasse ”i banken”, når vi for alvor går i gang med at brygge. Der er ingen øvre grænse for, hvor mange aktier med tilhørende øl-gave du må tegne dig for. Ring eller skriv bare efter flere tegningsblanketter eller print dem selv fra vores hjemmeside.

Så fat tegningsblanketten og spørg rundt blandt naboer, venner og familie, om de ikke kunne tænke sig at støtte det gode projekt og selv få del i gode øl. Aktionærer får blandt andet mulighed for at tegne et særligt øl-abonnement, hvor man med jævne mellemrum kan hente friskbryggede øl ved bryggeridøren:

Aktionærfordele:

Snigpremiere på nye øltyper, prøvebryg og sæsonbryg
Mulighed for at tegne øl-abonnement til favorabel pris
Adgang til generalforsamling, med stemmeret
Mulighed for at påvirke driften og indflydelse på valg af nye øl-typer
Adgang til øl-smagning og aktionær-arrangementer
Ingen økonomisk risiko udover aktieværdien

Når vi holder aktionærarrangementer som de festlige lørdagsfrokoster med øl og jazz og juletræssalg med tilhørende aktietegning dukker der mellem 30 og 70 nye, forventningsfulde aktionærer op hver gang. Så det går støt fremad, men vi kan ikke blive ved med at holde frokostjazz for fremmede potentielle aktionærer uden at støtte jer, der har tegnet en aktie og bakker op om os.

Derfor er det næste arrangement også lanceringen af vores påskebryg fredag den 3. april kl. 15 til 17 på Engesvang Kro – og det er kun for aktionærer. Det bliver bare et par hyggelige timer, hvor man kan kigge forbi, brygger Ken Thøgersen fortæller om påskebrygget, smage på varerne og ønske hinanden god påske. Glæder os til at hilse på jer og sige skål – og måske endda vise rundt i det nye bryggeri…

Læg mærke til, at tegningsblanketten har fået et nyt felt til at skrive email-adresse. Vi glemte at få email-adresse på de første mange aktionærer, og vi vil gerne bruge email til at holde jer aktionærer orienteret om bryggeriet. Send derfor meget gerne en email med angivelse af aktionærnummer til info@boellingsoebryghus.dk fra din egen mailadresse.

Du kan også læse mere om etablering af Bøllingsø Bryghus A/S på hjemmesiden www.boellingsoebryghus.dk.

Selv om det første delmål er at sælge 300 B-aktier, vil vi fortsætte med at sælge op til 500 aktier for at opnå et fornuftigt grundlag under Bøllingsø Bryghus.

Det er muligt at hente flere tegningsblanketter på hjemmesiden, i Jyske Sparekasse i Ikast, Bording og Engesvang, Pårup Kro samt Flügger i Bording. Udfyldte tegningsblanketter kan sendes til bryggeriet på nedenstående adresse eller afleveres de samme steder.

Med venlig hilsen, initiativtagerne til Bøllingsø Bryghus

Steen Madsen, Tom Pedersen, Jørn Andersen, Lars Mogensen og Claus Thorhauge