Så er der igen øl- og aktiefest

Pressemeddelelse
Rigtig mange har spurgt os, hvornår der igen bliver “øl, jazz og aktier” på Engesvang Kro. Og det bliver der på lørdag – ganske ligesom successen i november sidste år. Det er den sidste dag i januar, lørdag den 31.1.2009 kl.12 åbner vi kroen igen for at præsentere planerne for at etablere et mikrobryggeri i Engesvang, Bøllngsø Bryghus.

Vi har igen fået Hjemmebryggeren, Ken Thøgersen, til at brygge en stabel af det gode øl, der sidste gang lokkede næsten 150 mennesker til de ellers tomme krolokaler i midten af Engesvang. Til kenderne kan vi afsløre, at det bliver de samme øltyper, der øjensynligt tiltalte de mange fremmødte, som vi endnu engang vil vederkvæge ganerne i.

Tollundmanden er en typisk engelsk bitter-øl (ESB, English Strong Bitter) i en mørk rødlig farve. Bryggeren kalder smagen lidt ala de kendte Classic-øl – bare bedre. Tollundmanden er brygget på pale ale malt med caramounich-malt (karamelmalt), Torget-humle og engelsk ale-gær.

Den tidligere Mosebryg hedder nu Mosekonen, men indholdet er stadig en såkaldt triple øl brygget på hvedemalt, karamelmalt, pilsnermalt og belgisk ale-gær. En let gylden, stærk øl på 8,5 procent med et let strejf af koriander og en let bitter smag. Det er en ufiltreret øl, der giver associationer i retning af de smukke efterårsmorgener her på egnen, hvor mosekonen brygger.

Vi vil gerne understrege, at arrangementet først og fremmest er beregnet for nye gæster og ikke en fest for de eksisterende aktionærer. Frokosten er en charmeoffensiv, hvor det gælder om med musik, øl og slesk tale at lokke endnu flere til at købe en eller flere aktier i bryghuset. Skulle en eller to af de knap 150 øl-entusiaster, der allerede har købt en aktie, alligevel snige sig med på lørdag, så må de love at tage mindst en eller to nye aktiekøbere med som selskab. Bank på hos naboen og ring til vennerne. Nu gælder det sidste seje træk for at få de sidste aktionærer i hus, så vi kan komme videre med planerne. Nu får vi fem initiativtagere sværere og sværere ved at vente med at bestille et bryganlæg og realisere de mange øl-ideer, som vi og de mange mennesker, vi har snakket med, går og rumler med.

Men politikken er fortsat at vi vil være på sikker grund med minimum 300 aktionærer, så vi kan starte gældfrit og gøre alover af mikrobryggeriet som et fremtidssikkert, uafhængigt, frit og sjov indslag i lokalsamfundet – og for turisterne.

På lørdag vil initiativtagerne bag Bøllingsø Bryghus fortælle om planerne og i særdeleshed om de mange fordele der er ved at blive aktionær i bryghuset.

Til øl, aktie- og jazzfesten spiller Kim Jensens Kvintet op med god, klassisk jazz. De fleste af musikerne stammer fra det kendte midt- og vestjyske Hof Band, men har i dagens anledning taget navneforandring, så Bøllingsø Bryghus undgår at få problemer med et andet kendt bryggeri og deres varemærke. Vi arbejder ligesom sidste gang på at få en eller flere kunstnere til at hænge deres værker op på væggende i den store sal på Engesvang Kro, men i skrivende stund ved vi ikke, om det lykkes.

Entre til ølsmagning, aktietegning og tilhørende frokost koster 89 kroner.