Ny øl: Vandskel på flaske

I samarbejde med Kulturprojekt Vandskel lancerer vi fredag den 11. juni en ny special-øl. En lys sommer-øl.

Hvis sommerhygge kan hældes på flasker, så er det netop dét, som Bøllingsø Bryghus og Kulturprojekt Vandskel har gjort med den nye øl, der slet og ret hedder ”Vandskel”.

Det er to lokale og gode initiativer, der på denne måde støtter hinanden.

– Vi mener, kulturprojektet og vores øl er med til at skabe godt samvær i lokalområdet. Derfor valgte vi at producere en øl specielt til forestillingen ”Hvor vandene skiller”, siger Claus Thorhauge fra Bøllingsø Bryghus.

Det nye bryg præsenteres fredag 11. juni kl. 16. på Bøllingsø Bryghus,
Gl. Kongevej 24, Engesvang.

Alle er velkomne.

Det er brygmester Martin Schau, der står bag opskriften på “Vandskel”, Der er brygget på en amarillo-humle og altså en type i stil med lys amerikansk ale.
– Målet har været at brygge en let sommerøl, der bør nydes kold.

I kraft af, at det også er en let øl med en alkoholprocent på bare 4,4, er det også en øltype, som man kan nyde flere af.

Amarillo-humlen er tilsat sent i processen, hvilket betyder, at der ikke er en voldsom bitterhed. Humlen giver til gengæld både duft og smag af grape, lime eller citrus.

For at lave en øl, der havde ekstra meget med forestillingen, “Hvor vandene skiller” at gøre, blev det forsøgt at finde en helt bestemt urt, som indgår i stykkets handling, men da den er af en sjælden type, lykkedes det desværre ikke, fortæller Martin Schau.