Bryghuset og Kulturhuset indgår samarbejde

Det handler om kultur og øl både hos Kulturens Venner, Kulturhuset Den gamle Biograf og Bøllingsø Bryghus. Derfor har institutionerne i Engesvang givet hinanden håndslag på formelt samarbejde.

Fest i Kulturhuset Den gamle Biograf kan med fordel kombineres med rundvisning eller ølsmagning på Bøllingsø Bryghus. Kulturhuset og bryghuset ligger få meter fra hinanden i centrum af Engesvang. I fremtiden vil Kulturhuset altid kunne servere det gode, lokale øl fra Engesvangs eget mikrobryggeri til sine arrangementer.

– Nogle af vores mange gæster til rundvisninger og ølsmagning har allerede selv fundet ud af at fortsætte festen i Kulturhuset, og vi vil opfordre andre til at gøre det samme. Vi ligger i gåafstand af hinanden og vores tilbud supplerer hinanden fint, siger formand for Bøllingsø Bryghus, Claus Thorhauge.

Han peger blandt andet på, at Kulturhuset har langt bedre faciliteter til store selskaber end bryghuset rådet over.

– De, der lejer vores Kulturhus, kan altid lave aftaler med Bøllingsø Bryghus om levering af det gode øl til deres arrangementer, siger formand for Kulturhuset, Poul Møller.

– Vi forhandler selvfølgelig øl fra Bøllingsø Bryghus sammen med vores sædvanlige udvalg af drikkevarer til fællesspisninger og vores andre arrangementer, tilføjer formanden for Kulturens Venner, John Juul Eriksen.

Bryghuset lejer naturligvis også fadølsanlæg med det lokale øl på fustager ud til arrangementer i Kulturhuset, derfor gør de tre kulturinstitutioner i Engesvang nu også opmærksom på naboernes faciliteter på hver deres respektive hjemmesider.

– Vi prøver i øvrigt også at undgå at lave arrangementer samme aften. Selv om det ikke nødvendigvis er det samme publikum, der kommer i Kulturhuset og på bryghuset, så behøver vi heller ikke genere hinanden, siger Claus Thorhauge og tilføjer:
– Men det kan af og til være et problem, når vi sidder med kalenderen, for der sker mange ting i løbet af vintersæsonen i en by som Engesvang.

Venlig hilsen,
Claus Thorhauge, formand, Bøllingsø Bryghus, 20 20 35 15. claus@bbryg.dk
Poul Møller, formand, Kulturhuset Den gamle Biograf, 30 43 86 19, pm@mail.dk
John Juul Eriksen, formand, Kulturens Venner, 23 90 74 11, juulbonzo@gmail.com

www.dengamlebiograf.com – kulturensvenner.wordpress.com – bbryg.dk