Landstrygeren

Øltype: Biére de Garde (fransk landøl)

Alkoholprocent: 6,5 %

Beskrivelse
En frisk og let øl, med en flot gylden farve og en blid smag af hvedemalt og honning. En liflig sommerøl, som vil gå godt til laks.

Historie:
Biere de Garde (”øl til at holde”) er en stærk pale ale eller ”holde øl” traditionelt brygget i Nord–Pas-de-Calais regionen i Frankrig. Disse øl blev oprindeligt brygget på gårdene i løbet af vinteren og foråret, for at undgå uforudsigelige problemer med gæren i løbet af sommeren. Gårdproduktionen er nu suppleret med kommerciel produktion, selv om de fleste Bière de Garde bryggerier er små virksomheder. En typisk øl af denne type veksler farven fra gylden til kobber og som navnet antyder lagrer den mørkt og køligt i en længere periode, når den er aftappet, så den kan nydes senere på året. Traditionelt er den forseglet med en korkprop. Bière de Garde er beslægtet med den belgiske Saison. Traditionelt set er de fleste Biére de Garde overgæret og ufiltreret, men der findes også undergæret og/eller filtrerede udgaver.

Fakta:
Landstryger; vagabond; omstrejfer. Ordet vagabond kommer fra fransk, fra latin vagabundus, afvagari ’ strejfe, vandre omkring’.