Hedehvede

Øltype: Hvedeøl
Alc.%: 5,2
Ingredienser: Vand, hvedemalt, bygmalt, humle, koriander, gær

Beskrivelse:
En hvedeøl med fylde! En fin duft og smag af kornblomster og sommer. Går fint til en mild karryret og kylling!

Historie:
Hede var i fortiden uopdyrkede områder uden skov. Næsten alle fortidens heder er opdyrket på nær nogle få pletter i Danmark, hvor jorden er særlig dårlig. Ifølge Wikipedia er heden et stykke menneskeskabt natur. Den opstod på steder, hvor udpining, afbrænding, skrælning af tørv og afgræsning standsede udviklingen tilbage mod blandet løvskov.

Heden er et typisk landskab i Midtjylland omkring Engesvang, hvor Bøllingsø Bryghus hører til.

Fakta:

Hvedeøl er en øltype, som har været fremstillet i Tyskland og Belgien i generationer. Det er en overgæret ølsort, hvor mindst halvdelen af malten stammer fra hvede. Øllet kaldes “Weizenbier” eller “Weißbier” på tysk og “witbier” på nederlandsk (ved overgæringen dannes der hvidt skum).På det seneste er typen blevet populær i Danmark, vel nok på grund af Carlsbergs lancering af den som noget, der specielt henvender sig til unge mennesker. Hvedeøl kan kendes på den fyldige smag, som er markant anderledes end smagen af øl brygget på bygmalt. Desuden kan øllet genkendes på, at det er uklart (med mindre man har valgt at filtrere det). Uklarheden skyldes hvedens høje proteinindhold modsat den næsten proteinfrie maltbyg.